Drunknar i saker

Eller åtminstone borde jag göra det. Har inventerat. Eftersom ett av mina mål är att jag ska äga hälften av vad jag äger nu. För att veta om jag lyckas komma i mål så måste jag ju veta var jag börjar. Så jag räknade…

Jag har dock inte räknat varenda liten pinal. Vissa saker känns bara inte relevant att ta med. Sedan kan man ha synpunkter på mina definitioner på vad som räknas och inte. Här är det som jag inte har räknat med:

  • Förbrukningsvaror – känns inte som en sak att äga, snarare något att nyttja för att ta sig fram i sitt liv.
  • Den andra av två, eller sånt som hör ihop – jag har inte räknat varje strumpa eller sko, inte heller spelpjäserna i ett spel. Är de en enhet så räknar jag dem som en.
  • Möbler som sitter fast i lägenheten – de kommer att fortsätta sitta fast där och jag kan inte göra mig av med dem.
  • Saker som jag redan har rensat ut men inte gjort mig av med – blir för lätt att räkna med dem eftersom jag blir av med 100 procent av dem så snart jag går till återvinningen eller får dem sålda.
  • Skräp och återvinning – orimligt att räkna som ägodelar även om de just nu är mer mina än någon annans.
  • Laddare och sladdar – här är jag lite kluven men landade i att inte räkna dem eftersom jag inte skulle äga dem utan det de laddar.
  • Detaljerade tillbehör – t ex. tillbehör till actionkameran, av samma anledning som ovan.
  • Förpackningar och behållare – sophink, plastbehållare för smink, sparade förpackningar som jag har när jag reser, kanske inte helt korrekt men jag landade här.
  • Alla mina små hårsnoddar – främst för att de är för många och orimliga att räkna. Andra hårspännen samt mina spiralhårsnoddar har jag räknat.

Innan man kritiserar mina avgränsningar som för snäva så får man komma ihåg att målet för mig blir svårare att nå ju färre saker jag har nu. Så jag har snarare varit för hård mot mig själv med ovan begränsningar.

Så vad landade jag i då? Jag blev lite häpen faktiskt. Dels för att det är helt galet svårt att uppskatta antalet saker i ett hem, men framförallt för att jag har försökt leva minimalistiskt ett tag nu och gjort väldigt många rensningar.

Jag landade i alla fall på drygt 1300 saker. Jag säger ingen exakt siffra för jag är inte säker på att jag kan vara exakt. 1300 saker!!…. Det är ju helt galet mycket! Av den anledningen känns målet heller inte särskilt svårt att uppnå. 650 saker ska jag alltså komma ner i till 2025. Men det är kanske svårare sagt än gjort…

Någon fler än jag som vet hur många saker ni äger?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s