Små utgifter blir stora besparingar

Att se över mina utgifter och kostnader är ett ständigt pågående arbete. Jag har hela mitt liv tyckt att jag har varit en ekonomisk person. Och även i vuxen ålder, sen jag har förstått att jag ibland lurar mig själv, så har jag ändå inte förstått hur mycket pengar det sammantaget blir. Nu ska det bli ändring på det. Ska inte ge nån av mina pengar om det inte är nödvändigt eller jag vill göra det.

Det jag jobbar på främst är avgiften på bankkortet. Varför betala när det finns gratis. Och inte bara gratis. Det finns kort som du får pengar för att använda. Håller på att lära mig om kreditkortens djungel. Eftersom jag är en person som aldrig skuldsätter mig och alltid betalar räkningar i tid är kreditkort en möjlighet att spara pengar, i alla fall några hundralappar per år. Mitt bankkort nu kostar 420 kronor per år och om jag tar ett kreditkort med 1 procents återbäring, och jag handlar för ca 5000 kronor i månaden så blir det totalt ca 1000 kronor sparat per år. 1000 kronor som gör sig mycket bättre i min aktie- och fondportfölj där de kan bygga min förmögenhet än hos något företag, där de inte gör något för att hjälpa mig i min dröm.

Detsamma gäller skattejämkning på grund av att jag betalar ränta på mitt lån. Tidigare har jag tyckt att det var ganska skönt att få några extra tusenlappar i början av sommaren. Även om jag ju förstod att staten tjänade pengar på mina pengar. Men jag förstod aldrig riktigt hur mycket pengar jag skulle kunna tjäna på dem. Så det som står i toppen av att göra-listan, tillsammans med kreditkort, är att jämka skatten. Det är dock inte en dans på rosor att fylla i Skatteverkets blankett för detta… Har lämnat in för 2017, kanske onödigt men jag gjorde det främst för att se ifall jag förstod hur man skulle göra. Ska ta tag i 2018 snart. Det kommer ge några hundralappar per månad att slänga in i portföljen.

Kommer ju vara rik av bara indragna utgifter snart 😉

Har du dolda utgifter som du skulle behöva ta tag i?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s