Höga förväntningar ger höga fall

Varit så fullt upp att jag totalt glömt bort det som skulle komma idag. Lönesamtal och möjligheter till högre sparande. Jag fick så mycket beröm av chefen, bara vitsord i alla kategorier, svårt att tänka mig att någon skulle kunna göra något bättre. Nästan lite hybris.

Så kom vi till lönen. Jag har en lön på strax över 40 000 kronor. Lönepåslaget nu: 700 kronor…. Jag inser att det inte är särskilt lukrativt att jobba för staten, och jag tycker att man ska vara noggrann med skattepengar, så jag förväntade mig inte flera tusen. Men 700 kronor av min lön är inte ens 1,7 procent. Och lönepåslaget för min avdelning var 1,8 procent. Man kan tycka, efter alla dessa lovord, att jag skulle ha tagit mig upp till den gränsen i alla fall.

Detta ger ett par hundralappar extra netto varje månad. De kommer självklart gå direkt in i portföljen. Det är tydligt att det inte är detta som kickar igång sparandet för att ta mig till mina miljoner, jag får snarare förlita mig på minskade utgifter och eventuella extrainkomster.

Brukar du bli nöjd med lönerevisioner?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s