Skicka vidare

Sedan jag kom på att det här med aktier och fonder faktiskt är nåt för mig, och att man kan bli rik på riktigt bara man satsar hårt har jag grämt mig lite över att jag var så gammal när jag kom fram till den insikten. Jag har som sagt alltid sparat och alltid haft en buffert. Hade det sparandet fått jobba med ränta på ränta de senaste 17-20 åren så hade mitt ekonomiska läge nu nog varit annorlunda.

Men det som är gjort är gjort och det tjänar inget till att önska sig något annat. Däremot kan jag försöka påverka dem som fortfarande har massor med tid för ränta på ränta-effekten: mina syskonbarn.

Fem har jag, mellan åldrarna 5 och 20. Mina tankar lutar åt att starta ett ISK i julklapp och sätta in en liten summa. Den summan kommer förmodligen att växa, både med tidens hjälp och eventuellt framtida insättningar. Huvudsyftet är dock att visa dem att den här världen finns och är tillgänglig. Så att de får lite bättre ekonomiska förutsättningar framöver.

Men är det ens genomförbart att starta ett ISK i minderårigs namn eller måste det vara i föräldrarnas namn?

Annonser

2 reaktioner till “Skicka vidare

  1. Är själv ny inom detta men hade samma tankar att spara åt mina barns tremänning. Det enda sättet utan att involvera tremänningens föräldrar tycks vara att öppna en kapitalförsökring med tremänningen (eller dina syskonbarn i ditt fall) som förmånstagare. Om dina syskonbarn redan har ISK, för det kan även en minderårig ha, kan du ju sätta in pengar där som föräldrarna köper aktier för.

    I mitt fall saknade mina barns tremänning ISK eller aktie- och fondkonto. Det blev leksaker istället till slut;)

    Gilla

    1. Det blir helt enkelt lite svårare när det är någon annans barn. Fördelen för mig var att två av mina syskonbarn är myndiga och ville ha hjälp att öppna ISK, så jag behövde bara visa hur de gör. Nu har de varsitt konto och jag får vara stöd vid funderingar, men de ansvarar själva för de investeringar de gör. Ser fram emot att se hur de lyckas förvalta detta och hur långt de kan komma.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s