Januari

Jag försöker ha koll, inte bara på de månader som har gått utan också på de månader, och utgifter, som kommer. Så jag försöker göra en så noggrann budget som möjligt inför varje månad. Så här ser budgeten ut för januari:

Utgifterna är större denna månad jämfört med december, dels för att jag har fått skjuta på vissa utgifter på grund av snålmånaden i december och dels för att jag flyttat till annan ort och kommer behöva pendla till jobbet.

Utöver det lägger jag mer på nöjen och kanske inte helt nödvändiga köp. Att kunna leva lite.

Att jag har flyttat leder ju dock också till högre inkomster i form av hyra. Jag får också njuta av jämkningen på grund av räntekostnader denna månad, då jag bara betalar 17 procents skatt och därmed får ut ca 4000 kronor mer denna månad. Sjukt trevligt. Jag hoppas också kunna fortsätta sälja lite saker under januari och på så sätt utöka inkomsterna.

Min ekonomiska situation kommer alltså att vara en helt annan framöver, både vad gäller inkomster och utgifter. Den stora fördelen i detta, som framgår ovan, är att jag kommer kunna spara mycket mer varje månad. Och det i sin tur kommer bidra till att jag når mitt mål tills jag är 45 år.

Ser du något i budgeten som kan förbättras tveka inte att kommentera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s