Klapparnas vara eller icke vara

Då var julen över för denna gång. Egentligen är det en högtid som går emot den livsstil jag försöker ha eftersom den är långt ifrån både ekonomisk, minimalistisk och hälsosam. Men jag har ändå svårt att avvika helt från normen i hur vi firar den, det blir julklappar och massa mat även hos oss.

Men vi har de senaste åren försökt se över och dra ned på vår julklappskonsumtion på olika sätt, främst genom hur vi ger till de vuxna, men vi ger även mindre till barnen. I år var första året som vi inte gav en julklapp till någon specifik vuxen. Istället har vi haft julklappsspel med lite högre insats och krav på vettiga grejor. Trots detta blir det julklappar som ingen egentligen behöver utan som bara är roliga att få och bra att ha. Jag är jättenöjd med de tre klappar jag roffade åt mig, men mitt liv hade varit precis lika bra utan dem.

Då kanske det ändå är bättre att man ger något som någon faktiskt önskar sig, åtminstone för mig kommer det fylla ett konkret behov, och det kanske är ett sätt för mig att faktiskt köpa det jag behöver (fast via att önska mig det och köpa julklapp till någon annan). I värsta fall kan jag ju önska mig lite aktier…

Hur lägger ni upp julen vad gäller julklappar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s