Att shoppa eller inte shoppa…

Jag har inte medvetet hakat på trenden med #shoppingfritt2018 men eftersom att shoppa så lite som möjligt, och inte alls om det inte finns ett reellt behov, är min grundinställning så är det ändå så jag ser på det kommande året.

Dock har jag insett att jag kanske kommer måsta köpa en hel del kläder. Jag håller mig med ett minimum av kläder, ligger kring ca 30-40 plagg (ej räknat underkläder, myskläder, tränings- och funktionskläder eller smycken). Då märks det ganska tydligt om ett par plagg går sönder. Just nu har jag två par trasiga jeans. Än så länge är de inte trasiga på ett sätt som gör att de inte går att använda, men ett av paren kommer att gå sönder i grenen snart (favoritparet). Jag börjar även få hål (efter tvättmaskinen tror jag) i några linnen. Jag har inga problem att ha kläder som är lite trasiga men då krävs att de är trasiga så att de inte syns. Dessa plagg har snart gått över gränsen och eftersom jag inte har så många plagg behöver jag köpa nya.

Men jag har blivit så fäst vid att spara min pengar, blivit en liten Krösus om ni vill, att jag inte vill köpa nya kläder. Samtidigt som tanken på nytt är väldigt lockande. Jag kommer försöka hålla ut så länge som möjligt och när det sedan är dags att shoppa så kommer jag satsa på kvalitet, även om det kommer skilja mig från fler av mina sköna slantar än billigt skräp.

Hur ser din inställning till shoppande kontra spara pengar ut?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s