Hemlighetsmakeri

Jag är långt ifrån först att komma på tanken att spara ihop till min frihet. Det är snarare så att jag har kommit på tanken för att andra har gjort det före mig, de har inspirerat mig och fått mig att förstå att det går att göra. Man måste faktiskt inte jobba till 65, eller ännu senare som det lär vara när det är dags, om man inte vill.

Dock har jag ingen aning om vilka dessa inspirationskällor är. De allra flesta är anonyma och jag känner bara till ett bloggnamn med inspiration av målet de strävar efter. Och jag är inte annorlunda. Inte heller jag vill att andra ska få veta om detta. Jag ser till att jag inte syns på bilder jag lägger ut på Instagram och jag tänker efter gällande vad jag skriver så att jag inte avslöjar mig (är det någon man känner som följer en så krävs inte mycket för att den ska lista ut vem man är).

Varför alla andra vill vara anonyma kan jag bara gissa mig till, men mina skäl bygger väl mycket på den svenska jantementaliteten. Man ska inte tro att man är något och om man inte gör som alla andra så är man konstig och får ifrågasättas. Och jag vill inte behöva stå till svars för mina livsval, vilket jag har märkt att man får göra när jag har diskuterat liknande saker på ett mer generellt plan. Det finns också en säkerhetsaspekt i det hela. Kanske inte så mycket nu, när min portfölj inte är så stor, men när jag kommer upp i några miljoner vill jag inte att kreti och pleti ska veta att jag har så mycket pengar. Framförallt eftersom jag faktiskt inte kommer att kunna leva som en rik person. Jag kommer ju att ha lägre ”inkomst” då än vad jag har nu.

Just nu vet endast två personer om mina mål: min sambo, som blir stressad eftersom han inte har samma motivation, och en av mina bästa kompisar, som jag inte är helt säker på att hon verkligen tror på att jag kommer att göra det. Men hon är åtminstone inte negativ så det är skönt, jag har någon att ventilera med.

Men jag hade gärna kunnat prata med fler om det, framförallt min familj. Främst för att de ska förstå varför jag inte vill göra dyra saker, men även för att kunna planera och prata om framtiden tillsammans. Jag kanske försöker ta upp det med dem igen när vi ses igen…

Hur gör du? Berättar du om dina planer på ekonomisk frihet eller håller du dem för dig själv?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s