Mina drömjobb kanske..?

Har tänkt en del på jobb den senaste tiden. Just nu har jag ett jobb som jag trivs ok med och en lön som är bra utan att vara fantastisk. Jag kan alltså egentligen inte klaga på mitt jobb. Utifrån att det är just det: ett jobb.

Jag vill dock inte lägga en massa tid på något som bara är ett jobb. När jag blir ekonomiskt oberoende kommer jag alltså inte ta något ”jobb”.

Jag kommer dock inte att inte göra något. Men då ska det bara vara sådant jag tycker är roligt eller intressant, och jag kommer bara att göra det så länge det är just roligt och intressant. Om jag sedan får pengar för det desto bättre.

Så jag kommer förmodligen jobba, men mycket mer kräset. Vad kan jag då tänka mig att göra..? Jag har tidigare jobbat på dagis och det kan jag tänka mig att göra igen. Att få betalt för att leka och utveckla sitt barnasinne är ju nästan en dröm.

Jag skulle vilja jobba lite inom detaljhandel eller serviceyrken, en mat- eller klädaffär till exempel. Jag har aldrig testat det och det skulle vara intressant. Också att få jobba mer direkt med människor som det innebär lockar.

Sedan kommer jag ha möjlighet och tid att lägga fokus på en av mina stora drömmar: att skriva en bok. Under en period kommer jag lägga full fokus på det och se om det kan bli något.

Kommer jag på någon affärsidé som jag brinner för så kommer jag definitivt att starta företag. Jag har dock just nu ingen tanke på vad det skulle kunna vara.

Att jobba utomlands skulle också vara häftigt. Om det sedan handlar om att jobba på ett fik, plocka frukt eller vara snowboardinstruktör är inte så viktigt (även om det senaste lockar som jobb även i Sverige).

Så jag förstår inte synpunkten/oron att man skulle bli göralös om man hade pengar att gå i pension tidigare. Finns ju massor att göra.

Vad skulle du jobba med om du inte behövde bry dig om pengar? Eller skulle du bara sitta i solen och pilla dig i naveln?

Annonser

2 reaktioner till “Mina drömjobb kanske..?

 1. Vad skulle du jobba med om du inte behövde bry dig om pengar?
  Jag tränar/motionerar redan 2-3 pass om dagen och är ideellt engagerad i flera idrottsföreningar. Detta engagemang lär utökas när jag blivit ekonomisk oberoende, dvs fortfarande ”jobba”, men gratis & frivilligt och med verksamhet jag gillar och helt valt själv. Ägnar mig även åt en del självstudier, bl.a. i ekonomi och finansmarknader, men även annat, och detta utökar jag gärna också. Tjej & familj planeras också i framtiden, umgås med dessa räknar jag med kan fylla upp en hel del tid både i vardagen och en del utflykter & resor. Sköta hus & trädgård kan också ta tid. Jag ser alltså inget behov alls av ett vanligt jobb för att fylla mina dagar, ingen risk för sysslolöshet i mitt fall.

  Gilla

  1. Målet är att jag inte ska behöva bry mig om pengar så att jobba för välgörenhet kan jag definitivt kunna tänka mig. Däremot kommer jag inte vara rik vad gäller mina inkomster så jag kommer säkert vilja få in lite extra ibland och då blir det ett riktigt jobb.

   Självstudier kommer jag nog också ägna en del tid åt. Vill gärna lära mig språk och ekonomi kommer jag alltid vilja utvecklas inom. Så jag kommer definitivt göra sådant som inte ger pengar just då.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s